Efteråret og det køligere vejr er over os, og projekterne i haven og på terrassen bliver skiftet ud med indretningsprojekter indendøre. De fleste får automatisk en større lyst til at bruge bløde tekstiler og varmere toner i indretningen.

Man kan med fordel mixe forskellige materialer i indretningen idet det giver et godt samspil i hjemmet. De nordiske farver og materialer er stadig meget populære at indrette med, men mange har også fået øjnene op for de varmere toner som også er med til at give indretningen et mere eksklusivt udtryk. Og de to stilarter passer heldigvis rigtig godt sammen.

Når man ønsker at give indretningen personlighed og hygge, er de bløde materialer og rolige farver af stor betydning. Lange gardiner er blevet populære at bruge i indretningen, og af god grund. De lange fløjsbløde tekstiler skaber den helt rette stemning af varme, og hvis man kan få dem monteret helt oppe ved kanten til loftet, giver det en fantastisk effekt. Et langt gardin er en skøn måde at give en stor bar væg et eksklusivt og lækkert udtryk.

De fleste forbinder plaider, puder og tæpper med indehygge. Når kulden melder sin ankomst udendøre, putter vi os i bløde tekstiler indendøre, og mange finder plaider og puder frem fra skabene. Man kan med fordel skifte puder ud alt efter sæson, så man har de lyse og lette puder fremme om sommeren, og de mørkere puder, som også er kraftigere i materialet, fremme om vinteren. Her til efteråret kan du style din sofa med skønne puder i forskellige teksturer og materialer, men hold dem gerne i de samme toner. Det kan eventuelt være i fine naturfarver og jordfarver, for at bringe lidt af naturen ind i indretningen. En sofa fyldt med skønne puder er utroligt indbydende, især hvis man gør sig selv den tjeneste at sætte dem pænt på plads, når man har siddet i sofaen. På den måde ser den altid fyldig og indbyndende ud.

Derudover kan man tilføje nogle lækre gulvtæpper omkring i hjemmet til at skabe hygge. Brug gerne nogle tykke og bløde gulvtæpper i stuen under sofaen til at skabe hygge og varme omkring området hvor der slappes af, og hvor man kan sidde og mærke tæppet mellem tæerne.

Læg også gerne et tæppe under spisebordet eller i soveværelset under sengen. Der er ikke noget mere skønt end at træde ud på et blødt tæppe om morgenen. Men vælg tæpper med omhu, både ud fra pris men også farve. Man får den kvalitet man betaler for, så brug gerne lidt flere penge på et lækkert gulvtæppe, som kan gøres rent, og som holder længere.

Et sidste råd, som kan tilføje hygge og varme til indretningen, er at få noget farve på væggene. Og her er der ikke tale om en vild farve som kortvarigt er en trend. Brug derimod toner som giver dybde til væggene, og som får rummet til at udstråle personlighed. Den rette farve kan faktisk skabe det rette rum. Vælg en farve som udstråler ro, og en farve som man ikke kan lade være med at kigge på – man er ofte ikke i tvivl når man finder den rette farve.

Annonce: Tæppet i artiklen er fra Linie Design og forhandles igennem Quade Styling. Puder i kunstlæder er fra Wacore og forhandles også igennem Quade Styling. Sofa er fra DII VAN OH.