Terrasse og have

Vi har mange tanker og ideer omkring vores terrasse og have, og hvad vi ønsker at lave denne sæson. Der er næsten nye ideer hvert år, og jeg nyder at være kreativ omkring vores udeområder. Eneste minus er, at det næsten altid er rimelig omfattende projekter som koster en del penge.

Hvis I følger med på Instagram, har I måske set mine stories omkring haveprojekterne, men jeg vil her vise lidt billeder omkring vores tanker og ideer. Vi drømmer om en pergola løsning på vores store terrasse. Vi ønsker at taget kan åbnes og lukkes. På den måde kan man både lave skygge, men man kan også åbne op for solen, når det ønskes. Og så er det bare mega fedt at have en stor overdækning, hvor vi kan sidde selvom det regner. Deruover vil vi gerne tilføje glasskydedøre på alle sider, så vi kan skærme af for vinden, men også skabe et uderum i de koldere måneder. Vi elsker tanken om et orangeri, og her vil vi få en løsning som både giver os en steming af orangeri og samtidig løser behovet omkring sol og vind. Der er dog ingen tvivl om, at en pergola med alle de nævnte funktioner, er utroligt dyrt, og vi skal derfor opveje om vi skal fokusere på dette eller vente idet vi også har andre tanker om hus indenfor de næste par år. Et fint alternativ vil være en løsning bygget i træ. Hvis dette bliver løsningen, skal der bygges et par sider på, for at skabe noget læ. Her tænker vi noget i stil med billede to.

Da vi flyttede ind i vores hus, satte vi et højt læhegn op, primært for at give privatliv fra vejen. Nu er vores hæk kommet så højt op, at vi ønsker at lave en ny løsning. Vi skal selvfølgelig afskærme for vinden, men i forhold til privatlivet, kan vi nøjes med en lavere løsning. Vi synes derfor at det kunne være flot at afslutte terrassens udstryk med plantekasser, eventuelt med siddefunktion.

Vi vil udvide vores terrasseområde med endnu en træterrasse, hvor vi vil placere et vildmarksbad. Vi elsker tanken om at sidde ude i varmt vand om vinteren. Derudover er det bare fedt at have et sted, hvor vi kan hygge os om sommeren, når vi skal køles lidt af.

Vi savner en hængestol i haven, og ønsker derfor at skabe en hyggekrog, hvor der er plads til en hængestol. Vi har før haft en hængende i carporten, men det var ikke det optimale sted. Men mine døtre efterspørger ofte hængestolen og det hygge den skaber. Vi er derfor gået i tænkeboks omkring hvilken løsning vi kan lave, så hængestolen kan få den rette plads i haven og dermed skabe den rette stemning.

Det var lidt omkring vores tanker om projekter i haven og på terrassen. Det er alle større projekter, så vi vil tage det lidt af gangen. Men vi ser frem til at skabe endnu flere skønne udeområder hjemme hos os.